Tak letošní sezóna začala motorem venku z auta.
Naštěstí to tentokrát nebylo z důvodu nějaké závady.
Vzhledem k tomu, že sériový diferák v převodovce a okruhové blbnutí nejdou moc dohromady, rozhodl jsem se pro jeho výměnu.
Otázkou bylo, zda jej nahradit klasickým cross pinem, nebo jít dál a koupit ATB diff.
Nakonec jsem přemluvil Ježíška, aby dorazil trochu dřív a využil velké slevy na "black friday" na minisparesu a koupil ATB od Quaife.
Prozatím mám za sebou jen miniraceday a asi 150km na silnici, ale musím říct, že to byla dobrá volba. Oproti klasickému LSD je to v pohodě použitelný i do "civilního" auta a na běžné ježdění. A nemusím se konečně bát, že ten sériový to moje zacházení nevydrží.
Další akce "sedačky" přišla vlastně náhodou. Měl jsem odjet na Narozemini. Všechno zabalený, auto naložený. Ale v den odjezdu bylo manželce tak zle, že jsem musel zůstat doma. No a nakonec jsem byl docela rád, že jsem neodjel, protože to, co mě chytlo ze soboty na neděli, se zvládá líp doma u splachovacího záchodu a umyvadla s tekoucí vodou, než na louce ve stanu
Takže vzhledem k tomu, že jediné co jsem zvládl udržet, byl mobil

začal jsem brouzdat internetem.
Když jsem z dlouhé chvíle procházel "skupiny" na Facebooku, ve kterých jsem "členem", narazil jsem na skupinu Alfa Romeo. Nejdřív jsem nechápal, proč jsem vlastně ve skupině Alfa Romeo, když žádnou Alfu nemám a ani jsem nikdy neměl.

Pak jsem si vzpomněl, že asi před rokem jsem našel na zahraničním foru fotku miníka, který měl dané zadní sedačky z alfy GTV a tak mě to zaujalo, že jsem začal jedny shánět. A v tu dobu jsem se také přidal i do skupiny na FB a napsal tam "poptávku" na ty sedačky. V té době jsem ale žádné nesehnal a myšlenku nakonec opustil.
Tak jsem tam napsal poptávku znova a tentokrát s okamžitým úspěchem. Ozval se klučina, který bydlel doslova za bukem, měl sedačky ve stavu nových a navíc za ně chtěl jen 3 tis. Takže sedačky dovezeny a do auta pasujou naprosto parádně.