Prostor pro příznivce klasických MINI, zde máte místo pro představení svých vozů spolu s napsáním chystaných plánů...
15. lis 2005 09:31
Od 5.11. jsme šťastnými majiteli Rover Mini 1,3 r.v.1994. zelená metalíza (racing green), lightweight 12", malý volant, jinak asi standard. Karoserie drobná koroze, ale jinak zdá se v pohodě, gumy dobrý, vejfuk fungl novej - už jsem ho ohnul a narovnal. Hned mi ruplo topení, ale řešení už je na cestě, zatím jezdím s propojenejma hadicema. Dneska dostal chlapec imobilizér, na jaře pro něj chystám rampu se světlometama, ale teď musí na zimu do garáže. V životě jsem nejel s úžasnějším autem a to máme doma Kachnu!!!. Mini bude jen jako mazlík, splnil jsem si letitý sen . Poprvé jsem v něm seděl kolem roku 1971, shodou okolností byl taky zelenej.
Mejdloš
15. lis 2005 09:39
Super..vítáme tě mezi nás.. to jak jsi to popsal je myslím stejné u většiny majitelů Mini.. přišli s ním do kontaktu už někdy v minulosti a nedalo jim to spát do té doby, než jim stojí na dvorku.. jinak autko vypadá pěkně a tak přeju co nejvíce šťastných kilometrů a co nejméně vynucených oprav..
15. lis 2005 11:15
tož vítaj....

Moc hezký autíčko,koukám ústecká SPZ¨,že by se rozrostla partička kolem Jozzyho a Milana Rooba???? Přeju hodně šťastných kiláčků a těšim se na nějakém srazu..
15. lis 2005 11:52
Martty píše:tož vítaj....

Moc hezký autíčko,koukám ústecká SPZ¨,že by se rozrostla partička kolem Jozzyho a Milana Rooba???? Přeju hodně šťastných kiláčků a těšim se na nějakém srazu..
Myslím že je to SPZ od původního majitele.Jinak supr Mini v edici Chrono a to se cení.Taky jsem po něm pokukoval
20. bře 2012 11:23
Tak jsem se včera vydal s rodinkou na výlet do Plzně, přesněji do Města Touškov. Posílen asi pětisty kilomery bez závažných problémů jsem zaplašil divné cukání v podvědomí a vyrazil. Sto kilometrů v pohodě, jen za Rakovníkem objížďka, ale pěkná, samá zatáčka a dobrá silnice. cestou jsem jeli do kila, pojezdili Fáčko, Avii a u Plas senila s Oktávkou. Po průjezdu kaznějivem najednou prd a motor stál. Myslel jsem, že došel benzín, takže kanistr, dolití a jedeme dál. jenže nejedeme. Startér točí jako o život, ale motor mrtvej. roztlačení nepomáhá, takže běžná kontrola - čerpadlo běží, oleje je dost, od cívky to brní do prstu, ale svíčka nehází. telefonát s T.Ublem - asi vadný čidlo otáček, nebo palec, nebo víčko. Nic pro Road side repair by Hynes. Druhej telefonát kamarádu Bubákovi - SOS - vem plaťát a přijeď. ještě jedno zatočení a motor běží. Jedme dál - Město Touškov není na žádný ceduli, takže ho míjíme a dorážíme na karlovarskou výpadovku k pumpě. Vezmu alespoń benzín - málem zapomenu zaplatit startuju a vyrážíme - auto odjelo 20 metrů a konec. pokusy o oživení selhávají, další telefonát Bubákovi, tři hodiny čekání u pumpy, kde je naštěstí všech 5 protišokových T - ticho, teplo, tekutiny a televize, jen na transport se čeká. U fotbalu to neutíká, ale po přepnutí na Simíra to jde a člověk zjistí, že se na silnici mohou přihodit i horší věci než mrtvý Mini. Bubák doráží v osm a v půl desátý nás vyhazuje před barákem. Story končí, baby proklínají auto, příště už pojedou na výlet jedině s Kachnou. Nedivím se jim, je to zlatíčko. Máme ji 12 let, anjela 125 tisíc bez závažnýho problému a VŽDYCKY nás dovezla domů. Od roku 1999 do loňska bez zásahu v motoru, pak výměna kladívek, i když to jezdilo i s vypálenejma, jenom trochu blbě. Jednou s odstřeleným řízením, kdy zatáčela jen dolev, podruhý s mrtvým relátkem dobíjení, kdy baterka ani nerozsvítila světla a stejně doskákala z Prahy do Kladna. Za ty peníze bych měl ještě jednu a zlatou, ale dám tý zelený příšeře ještě šanci. M
20. bře 2012 11:51
Mejdloši.. neklesej na mysli.. to co popisuješ se v nějakém z podobných případů stalo každému z nás, kdo propadl Mini.. přecejen je to staré auto.. a to k nim patří.. kdo chce jezdit bez emocí do krámu pro housky, koupí si moderní nákupní tašku.. jen lehký výčet toho co jsem už třeba prožil já.. v Budapešti v horkém létě s třicítkama teplotama a neskutečných zácpách jsem málem shořel, když mi začal valit benzín z karbce kolem rozžhavených svodů.. při veteránské rally Severočeské Monte Karlo mi za jízdy upadlo levé přední kolo.. naštěstí v rychlosti jen kolem 60km/h protože ještě před malou chvíli jsme valili z kopce 130.. další výborný zážitek byl jak nám v noci odešel alternátor a záhy se tím pádem vybila baterka a my zůstali stát za naprosté tmy na silnici první třídy bez odstavného pruhu a mávali svítícími mobily, aby nás ty svištící kamiony nesmetly.. po chvilce se baterka kapku vzpamatovala vždycky aspoň natolik abychom to mohli roztlačit a mohli popojet kousek dál vstříc záchraně bez světel jak partyzáni.. nebo komplet rozsypané ložisko kola, kdy jedna z kuliček zmizela kdoví kam u Hradce Králové o půlnoci taky moc nepotěšila.. ale vždycky se naštěstí našel někdo z kamarádů, kdo nějakým způsobem pomohl.. ať už radou po telefonu, nebo osobním přičiněním.. těm obvzláště velké díky.. však oni ví komu to patří.. a po čase se z hrůzného zážitku stane sentimentální zážitek s humorným nádechem..
20. bře 2012 17:26
Jojo Ondro, vlastne ty kluci usaty kolem toho at uz jsou z praglu z ostravy z olomoce nebo ze severu jsou na tom to nejlepci. Nereznou a drzej
22. bře 2012 10:52
teda nerad bych to zakřiknul,ale já najel za poslední rok přes osm tisíc a žádnej trabl...jo jednou jsem jel za kamionem v dešti jak kráva a nateklo trochu do rozdělovače,ale po pár minutách jsem opět drandil...
Pravda je,že auto denně jezdí (a já si myslim,že vo tom to hodně je.Páč auta i o mnoho mladší v podstatě jakékoliv značky co pravidelně dlouhodobě stojí jsou prostě problémová) já ho pravidelně audio

vizualně kontroluju jesi něco někde atd.Ale fakt bez problémů zatim kamkoli jsem si vzpoměl.
22. bře 2012 11:06
Tak toho tvýho zelenáče máme tady v Amondu na parkovišti čéče

Bubák si ho tady asi "uskladnil" ..... si k němu dám svýho a vyblejsknu je
28. bře 2012 15:33
Tak jsem dnes tu zelenou krabici konečně dotáhl do garáže a provedl standardní pravu. vyndal jsem čidlo na klice, víčko rozdělovače a palec vše očistil, prostříkl kontaktolem a seskládal. Pominu - li , že jsem kvůli tomu musel rozebrat půl motoru, tak pak jsem cvrnknul o startér a ten bastard na první naskočil. Já už fakt ničemi nerozumím.
Asi budu muset vozit s sebou PADku (pro ty mladší pojízdnou autodílnu - skříňová V3Ska)
M
13. kvě 2012 15:20
Tak jsem učinil další krok - vyměnil rozpadlé podtlakové hadičky - motor čapnul na první, pět kilometrů auto jelo úplně v pohodě, pak jsem odbočil na vedlejší, že tomu šlápnu na krk, motr hrknul a zbytek už zase na hovno - sotva jsem doskákal, cukalo to jako prase, na volnoběh přitom v pohodě, jen občas najednou padnou otáčky. Zdá se, že moje intuitivní opravování nenese úspěch a asi to pošlu k odborníkovi. M
29. dub 2013 12:37
Dnes to do mě narvala nějaká dylina

s otřískanou Felícií. Klasika, vycouvávám ze stání, přejede mě auto, vystrčím zadek a auto na plný céres couvá. Rána, byl jsem na infarkt, ale naštěstí mi jen rozsekala levý zadní světlo a lehounce promáčkla blatník

. Řval jsem na ní jak postřelená fena

, dala mi 200

odškodnění a já odjel, protože jsem neměl čas, ani sílu to s ní řešit. M