Tak jsem se taky konečně dostal k tomu něco málo napsat.. vše dobré se má nechat uležet
Máme za sebou již 18.přátelský sraz. Zdá se to neuvěřitelné, ale třeba v mém případě to činí bez mála skoro polovinu života, co se takhle známe a setkáváme se..
Co začalo jako jednodenní setkání pár jedinců na náměstí V Říčanech, se přes období kempů a pionýrských chatek dostalo do fáze, kdy jsme k "Oslavě plnoletosti" dostali od kluků pořadatelských dárek v podobě výletu do "Českého Aspenu" a hotelu, který nabízí vše na max. I Skondr byl prý s ubytováním spokojen na "první dobrou"! Luxusní hotel za výborně domluvenou cenu, skvělá kuchyně, bazén.. prostředí Krkonoš.
Dokonce i osobní přístup Policie ČR potěšil, když nás přijeli upozornit, že si na nás posvítí chuligány v autech Mr.Beana a že si ty malé autíčka máme domobranou sami ohlídat, protože oni tam v noci pojedou jen 1x a máme si uvědomit, že jsme u polských hranic
Po upozornění každého Žigim na startu orientační soutěže ale nedošlo (přes důsledný dozor) k žádným excesům a pánové ve stříbrném Kodiaq byli určitě zklamáni, že Orientační Rally není ve skutečnosti žádná rally a nebudou se jim po Špindlu prohánět žádní divočáci, které by museli stíhat.
Pro nás osobně se jednalo o první půlku naší jediné letošní České mikro dovolené, takže jsme rádi využili možnosti si pobyt ještě o 2 noci prodloužit za stejných podmínek. Vyrazili jsme v ponděli s prťaty dokonce i na "horskou túru", která děti absolutně nezajímala a rodiče deptala, ale můžeme si odškrtnout hřebenový pochod českými velehorami. Pivo za 80Kč a klobása za 150Kč byly vítanou odměnou.
Psát o rally a výsledcích nemá význam.. Vítězům čest a poraženým sláva!

My byli poprvé jako rodina společně na rally s Maxi Mini ať se netáhneme s Gulfem na vozíku, kdy by stejně mohla jet jen půl rodiny rally díky absenci zadních pásů. Takhle jsme nechali řídit maminku svoje auto.. tatínek si rád zanavigoval.. a zezadu od kluků se celý den ozývalo... Minik.. MInik.. (2,5roku) a Proč...? Proč...? (5let)
Úkoly z autoškoly na počest plnoletosti byly nápadité.. obzvláště musíme vypíchnout 2,5promilové brýle.. nedá mi to, ale musím se zeptat proč jsme je objevili až teď??!! Za těch předchozích 17ročníků bychom neskutečně ušetřili, kdyby kolovaly kolem signálních ohňů spolu s láhvemi

Taky cílový slalom na přesnost zastavení byl zábavný a Čefům dětský autobus byl velice populární.. Pohled na který nezapomenu do konce života byl zase Lukyn Dlask na místě spolujezdce vyklánějící se z okýnka spolujezdce. Nikdy mi nepřišlo, že ty okýnka jsou tak malé
Další historka k ohni pro vnoučata.. Autobus německých turistů a jejich jugoslávský řidič Stojan Jakotič. V sobotu se nám "najebal" na naše domobranou hlídané parkoviště, vypustil německé důchodce na dálkovou do schodů a zmizel. Jelikož jsme měli to parkoviště o víkendu rezervované pro sraz, kladli jsme si na něj oprávněný nárok a taky dělali vše co bylo v silách recepce hotelu.. volali na uvedené číslo.. nepomohlo, tak se mu nechala zablokovat karta od pokoje, ale asi zrovna spal u Hildegardy, protože ani to ho nepřinutilo dostavit se na recepci.. tak jsme páteční kroužek s láhvemi inovovali a stáli jsme v kruhu sice menším, ale zase s láhvemi a autobusem. Kdybychom Kamilovi dali 5minut, tak by ho odemkl a možná s ním i odjel, ale zase bylo o čem diskutovat. Ráno si ti vyvolení co měli štěstí, mohli s řidičem podiskutovat na úrovni.. prý rozhazoval rukama a vykřikoval něco jako "šajze" a "policáj". Po tom co sraz skončil a já na tom parkovišti v rohu zůstal stát jako jediný Mini, tak jsem se obával nějaké vendety, ale Stojan mně zdravil a mával jak na prvního máje.
Za zmínku asi ještě stojí nešťastná událost z páteční noci, kdy banda kdysi mladistvých delikventů využila nepozornosti a důvěřivosti majitele jednoho z vozů. Po té co zjistili, že dotyčný vůz není zajištěn, vnikli dovnitř a začali se v dotyčném voze troufale fotit a tyto fotky drze naposílali majiteli, který v tu chvíli pomáhal koupat a uspávat děti.. Ten ještě v dobrém rozmaru prozradil, že v kufru ukrývá láhve s alkoholem, který tito dotyční neváhali během poměrně krátké chvíle skoro všechen vypít. Kubošku mám pro tebe jen jedno slovo... SHOŘ!

Naštěstí úplatek Pampemu za ochotu a pomoc opoměli

Prostě celý sraz byl super a nepochybně se zařadí mezi ty legendární. Velký dík nejen Lukášovi s Michalem a celému jejich organizátorskému podhoubí v rodinách i mezi přáteli, ale taky všem Vám co to s nima a potažmo i s námi táhnete už 18let.