Logo
Právě je 16. čer 2025 14:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Prepnout do mobilniho zobrazeni

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07. čer 2009 09:50 
zkušený minifóra
zkušený minifóra

Zdravim, muj minik opet stavkuje. Popisu to od zacatku. Jel sem si hezky s minikem a najednou sem cejtil ze pri pridani plynu minik nepridava, ale jede porad nak priblizne stejne. Pak sem se kouknul na podlahu a videl sem ze mi naka kapalina tece na nohy...V tom okamziku prestal minik jet uplne. Takze sem ho musel odtahnout...:( Puvodne sem myslel ze ta kapalina je benzin a ze praskla palivova hadicka. Ale vcera sem se na to kouknul bliz a ta kapalina tece z krabicky topeni (stred dole). Takze to nejspis bude chladici kapalina. A tece jen pri seslapnuti plynu. Zaroven mi minik nechce chytit. Pri startovani to normalne baterka roztaci ale nechytne. Tak nevim jestli se tam staly najednou 2 poruchy...Protoze kdyby tekla jenom ta chladici kapalina tak to prece na to jestli to startuje nebo ne nema vliv ne? Budu vdecnej za kazdy rady a napady v cem by mohl bejt problem. Diky moc

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07. čer 2009 11:25 
machr minifóra
machr minifóra

zdravím, to že chladící kapalina nemá na starování vliv je tak nějak v mezích přípustné, ovšem to, že se ti za jízdy miník začal při přidání plynu "dusit" by to mohlo mít na svědomí, nedostatek chladící kapaliny by mohl mít za následek přehřívání motoru, takže být tebou tak se ujistím, jestli jsi miníka neuvařil.. Ale zaráží mě když tu píšeš, že ta kapalina tekla jen při sešlápnutí plynu, to je opravdu divné :? ....myslím, že zkušenejší minikáři budou možná vědět přesně oč jde... já jsme se tímto nesetkal, tak jen přemýšlím kde by mohla být chyba:-)... martty

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07. čer 2009 11:33 
guru minifóra
guru minifóra

S tím plynem by to mohlo mít souvislost.Že když je více otáček tím se točí rychleji vodní pumpa a zvyšuje rychlost proudící vody.A ten silnější tlak vody mohl někde proniknout nějakou skulinkou v hadici :oops: Tot moje dedukce

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07. čer 2009 11:40 
zkušený minifóra
zkušený minifóra

Jj, asi je to tak jak pise Mekkk..Mozna bude praskla hadice z motoru do topeni. Vody v chladici je min nez normalne, ale hladinu zeshora vidim...A jak zjistim ze je motor uvarenej?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07. čer 2009 14:26 
machr minifóra
machr minifóra

jop to by byla taky možnost Meekku.. Pokud máš v chladiči dostatek vody, jak píšeš vidíš hladinu, tak jsi motor rozhodně neuvařil, v tom případě tohle pust z hlavy.. Co se té hadice týče, jukni na ni a vyměň ji, ale zase na druhou stranu si myslím, že tohle nevyřeší problém proč nejde motor nastartovat... Motor by ti měl naskočit i bez chladící kapaliny.. tam bude asi jiný problém...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: nejede
PříspěvekNapsal: 07. čer 2009 14:39 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

Já osobně bych to tipnul na těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava, zě by komprese šla do vody=ztráta výkonu a taky že si nenastartoval. tohle je jenom moje teorie a doufam ,že tenhle případ u tebe nenastane a bude to jenom nějaká maličkost ,kterou hned vyřešíš a pudeš to projet :D

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07. čer 2009 15:14 
zkušený minifóra
zkušený minifóra

Tak sem objevil prasklou hadici co de od motoru k topeni...Mozny je ze to nestartuje proto ze je spatna membrana (vacuum unit) u rozdelovace a nedela to podtlak? Protoze automechanik mi rikal ze uz je zpuchrela a chtela by vymenit...Mozna je ze se treba protrhla uplne...Trochu mam taky ohlou jehlu v karburatoru..Nevim jestli to muze mit nakou souvislost taky...

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]