Prepnout do plneho zobrazeni
Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

Strecha a jeji predelani?

17. dub 2012 06:10

Ahoj,

zajimalo by me, jestli je mozne (ja vim, mozne je teoreticky vse :o) predelani stresniho okna na celou pevnou strechu? A zda by to nebyla vlastne skoda? Napr. u tohoto Mini....

http://auta.yauto.cz/rover-mini-40th-ed ... 31908.html

Pokud to lze,jake problemy (at uz papirove na uradech nebo pri prestavbe) muzu ocekavat?
A pokud by byl nekdo jooo opravdu hodnej a umel a chtel by mi rict...tak na kolik penez to muze vyjit a kdo by to mohl dobre zvladnout?

Dekuju za info :wink:

Re: Strecha a jeji predelani?

17. dub 2012 08:58

Tak jde o to, na co se vlastně ptáš.. jestli se ti jedná o něčí předchozí blbý nápad vzít šíbr z Favorita a vyřezat díru do střechy Mini.. anebo to co uvádíš jako příklad, a to Mini ve verzi Open, což je tovární polokabrio..

v prvním případě je náprava skoro historickou povinností. jenže to není jednoduché.. nejde jen navařit plech na vyřezanou díru, tím že je střecha konkávní tedy vypouklá.. o tom by ti mohl povídat Scooby.. musí se odbodovat po celém obvodu střechy a potom celá transplantovat z dárcovského auta na příjemce..

v druhém případě by byl postup stejný, ale nenapadá mně žádný rozumný důvod, proč by někdo něco takového chtěl dělat.. British Open je populární verze a pokud člověk nemá závodní ambice, tak si nedokážu představit příjemnější letní vyjížďku, jak právě se shrnutou střechou ve verzi Open.. právě tato střecha bývá přidanou hodnotou u verzí z druhé poloviny devadesátých let.

17. dub 2012 10:05

to s tím oknem z favoritu mě přesně čeká! nejde to k tomu vůbec když na to člověk chvilku kouká.nejradši bych vzal střechu celou z mého jakoby původního Mini a nechal jí navařit na novou kastli bude to asi trošku hustý,ale snad klempíř bude člověk a né prase :)

17. dub 2012 10:08

pro ukázku
Přílohy
Resize of P1070175.JPG
Resize of P1070175.JPG (75.23 KiB) Zobrazeno 4412 krát

17. dub 2012 11:09

Mám to zavařený a v pohodě,ale musíš sehnat drubou střechu a vyřezat z ní ten otvor. Z rovnýho plechu to neuděláš.
Já sehnal střechu tuším za 2000,- Pak už jen zaplatit klempíře. :)

17. dub 2012 14:48

Kluci diky moc :bigups: za odpovedi,nasla jsem v nich, co jsem hledala....
Odeslat odpověď