Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

seřízení předních světlometů

27. úno 2010 16:32

Ahoj,prosím o radu.Na svém mini jsem vyměnil přední světlomety a potřebuji je seřídit.Mám rok výroby 1998( elektrické náklapění).Můžete mi poradit jak je nastavit.Díky Petrmiki

Re: seřízení předních světlometů

28. úno 2010 13:00

jako na stk :) vem ho ke stěně,sviť a šroubuj :biggrin:

28. úno 2010 16:10

Tak to je mi jasný.Jen potřebuji vědět jak daleko mám stát od stěny a do jaké výšky( strany) je mám nastavit.Díky za info

28. úno 2010 16:48

no tak byoko ne :D , tak 8 metrů od stěny a levý musí být níž než pravý. to poznáš aby to svítilo dostatečně daleko, ale zase aby se to světlo neztrácelo a neoslňovalo. radši blíž a víc, než mín a dál. :) kdyžtak si to nech v servisu za 50kč seštělovat nebo na technický když pujdeš tak to máš v ceně. :biggrin:

01. bře 2010 01:12

Tak nejlepší volba asi bude,když si zajedeš někam na STK u vás v okolí a necháš si na přání zákazníka seřídit světla.Cena by měla bejt do kila,záleží na stanici a nechaj tě stát pěkně u regloskopu a sledovat to.Při přímej technickej by tě taky mohl technik poslat pryč,kdyžby mu to nešlo.Můžou seřídit světlomety,když se jedná o snadné šeřízení,jinak tě můžou vyštípat. :lol: Servisům nevěřim,to by musel bejt známej,jinak si nechaj zaplatit,daj ti kávu a seštelujou prd.Nechci urazit mechaniky,ale 90% případů je tak(vlastní zkušenost).
Potom si můžeš vzít pásmovej metr a začít měřit.Když máš na naklápění světel nastaveno 0,má bejt auto bez zátěže.MINI by měl mít sklon světel asi 12cm/10m.Postavíš auto 5m od zdi a změříš si výšku středu světla od vozovky,pak od toho odečti 6cm na zdi,kde ti jde vodorovná osa světla a výška je.Směry pak doladíš třeba podle oka,ale spíš směrem doprava,nebo si udělej kolmici ke stěně křídou,postav auto kolama přesně podél čáry.Pak změř vzdálenost mezi kolem a středem světla a tu nastav od čáry na zemi k bodu,kde se ti světelný rozhraní lomí směrem doprava vzhůru v 25° a máš hotovo :banana:
Odeslat odpověď