Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

karbon

13. čer 2007 18:24

Tak pánové, dnes jsem si obědnal matroš a v pátek tu bude. Sic mě moc nepotěšily s výběrem ale nechal jsem si poslat 220 gramáž, skladbou vláken kepr. Chtěl jsem malinko hrubčí tkaninu aby tekstura vláken byla víraznější ale i tak to snad dopadne fajn. Forma je hotová vyleštěná jak psí kulky tak by měla kapotka vypadnot s pěkným povrchem. Ozvu se jak řádím

14. čer 2007 10:17

Nechci někomu brát iluze, ale toto téma se mi jeví trochu mimo - jednak se kompozitové díly na mini v ČR už nějakou dobu dělají (Pavel má formy na kapoty, lemy a víka kufrů a Kamil může udělat celý flip-front ) a druhak tyto díly jsou určeny především pro sportovní účely, kde se šetří na váze a ne na penězích.
Na běžné mini to snad má smysl jen pro příznivce tuningu, kde je v módě mít kapotu z pohledového karbonu či kevlaru, aby byla vidět mřížka tkaniny, takže pouze pro efekt.
Při poslední rozmluvě mi však Pavel říkal, že už je kvalita výrobků z kompozitu mnohem nižší.
Jinak co se týče karoserií z kompozitu, jak tu psal Murphy, tak to je zase jiná písnička.
Obecně platí, že pokud máte perfektní vzor, není problém udělat to z laminátu, karbonu či kevlaru, přičemž kevlar je nejdražší a nejlepší.
Fandím PechrRovi, aby se práce zadařila. Bylo by skvělé, kdyby tu byla levnější alternativa karbonové kapoty, kterou dnes lze sehnat za "pouhých" 3500,- Kč.

Re: karbon

14. čer 2007 15:19

PechrR píše:Tak pánové, dnes jsem si obědnal matroš a v pátek tu bude. Sic mě moc nepotěšily s výběrem ale nechal jsem si poslat 220 gramáž, skladbou vláken kepr. Chtěl jsem malinko hrubčí tkaninu aby tekstura vláken byla víraznější ale i tak to snad dopadne fajn. Forma je hotová vyleštěná jak psí kulky tak by měla kapotka vypadnot s pěkným povrchem. Ozvu se jak řádím

Zdravim většina lidí co trošku s laminátem umí o tom moc mluvit nechce natoš něco prozradit.Chtel jsem dělat nárazník v tom byla každa rada draha,ale bohužel ani rady se mi nedostalo.
Jen bych se te zeptal kde objednáváš matroš nebo aspon kde ho maj za slušný ceny,mam namysli tkaninu a pryskyřice dik. A ješte co nejlepší na výrobu kopita, jinak starej nárazník nemam. :D
Odeslat odpověď