Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

Kde je chyba - nestartuje / vybijeni baterie

15. zář 2008 14:57

Máme trable s miníkem,trucuje a já nevím proč.....Ráno chci nastartovat a nic,tak se koupila nová Aku a druhý den ráno zase nic ! Tak jsem zajel k elektrikáři,vyndal altík že prý byli špatné uhlíky. Namontoval,dotáhl klíňák a další den ráno opět nic !!! Kostra je ukostřená a dál už fakt nevím :evil: POMÓÓÓÓC !!!

15. zář 2008 15:19

Zkus víc specifikovat co znamená to(nic)
A jaký máš motor, stříkačka, karbec.

15. zář 2008 15:41

Motor 1.3 SPI R.V.1992 začne točit, Ale jen tak 2x max 3x se otočí a šlus. Baterka je prostě prázdná........?!?

16. zář 2008 07:43

No tak začneme postupně:
1/ jsi si jist že je opravdu ráno baterka prázdná, změř na ní napětí, mělo by být 12,2 - 12,9V bez nastartovaného motoru
2/ když jsi udělal bod 1. vezmi opět měřák a zkus změřit napětí po nastartování, při zvyšování otáček se musí i zvyšovat napětí na baterii, pokud se nezvyšuje je závada pravděpodobně v alternátoru
3/ po úspěšném absolovování bodu 2. vezmi opět měřák, přepni ho na měření proudu a s vypnutými klíčky změř proudový odběr naprázdno, měl by být maximálně 0,2A, pokud bude vyšší vytahuj jednu pojistku za druhou a tak vypátráš obvod který je špatně zapojený

stačí uni digi měřák z obi za 150,-
až to provedeš, napiš co jsi zjistil a můžeme bádat dál

16. zář 2008 16:30

Ok,pokusím se. Dnes je baterka na nabíječce,tak zítra se na to vrhnu. Zatím dík!

16. zář 2008 16:33

Přeci jen ještě otázečka :lol: je možné že by to byl špatně ,nebo spíš nedostatečně natažený řemen u Altíku ? Zdá se mi dost pevný, ale nevím :? Měl bych ho rukou pootočit nebo ne.........?

17. zář 2008 07:49

Zkus přesně to co ti radí vrabi, pak hledej dál, S tím řemenem to bude v poho.Kdyby ti nedobíjel alternátor kvůli špatnému napnutí řemenu tak by jsi to slyšel:-)
Já to vidím na špatnou kostru nebo na závadu ve startéru.

17. zář 2008 12:53

souhlas - mně to dělal(sice u jiného vozidla) startér - uvolněný segment, jednou, dvakrát otočil, přilepil se a vyzkratoval baterku. Zkus třeba jiný jen na zkoušku a uvidíš - já bych na to celkem sázel.

17. zář 2008 14:57

hej hej... kamarat mal tiez raz problem so starterom ze mu skratoval, tak v tom to moze byt.. ja sa sice moc nevyznam, len pisem co viem :eh:

17. zář 2008 21:32

už změřil ten odběr???

x

17. zář 2008 23:40

JÁ SEM MĚL STEJNÝ PROBLÉM A CHYBA BYLA JEDNAK V PROPÁLENÉM HLAVNÍM KABELU OD BATERKY KE STARTÉRU. PROPÁLIL SE O VÝFUK. A ASI ZA PŮL ROKU ZNOVA A TENTOKRÁT TO BYL ALTERNÁTOR. SEHNAL JSEM JINÝ NOVĚJÍŠÍ A JE PO PROBLÉMECH. zKUS ZKONTROLOVAT TEN KABEL.

help: nestartuje :(

28. zář 2008 20:26

No, tak mam jeden problem... dnes som prisiel do garaze, otocil klucikom a nic... baterka nabita, ale jednoducho nic. Potom zrazu zacukal a chytil, presiel som cca 30 km, zastavil ze ho dam spat do garaze a ked som asi za minutu chcel nastartovat tak NIC.. ale teraz uz nenastartoval pre zmenu vobec... nie je pocut ani cerpadlo ked otocim klucikom, skratka ticho,u plne hrozostrasne ticho :cry: ... nema niekto nejaku radu ? neviem ci bude chyba so starterom, s rele, s napajanim alebo niekde inde.. dik za kazdu radu... je to 1.3 Spi 1995,mam ho tyzden, doteraz to nesrpavil ani raz, jazdil a statoval ako hodinky a ani predchadzajuci majitel zevraj nemal s tymto problem,tak fakt netusim....
Naposledy upravil Davidko dne 28. zář 2008 22:16, celkově upraveno 1

help: nestartuje :(

28. zář 2008 21:25

Možná odešlo podávací čerpadlo v nádrži.
Zkus odpojit el. přívody z čerpadla nahoře na nádrži a přímo z baterky ho zkus rozběhnout. Pokud se nehne, tak je mrtvé :cry:
S náhradním bych mohl pomoci, již jsem to řešil...

29. zář 2008 08:10

Davidko: Roužnou se ti kontrolky?Možná se ještě zkus podívat na spínací skříňku,jestli jde šťáva do ní a ven na zapalování a starter v poslední poloze. :idea:

29. zář 2008 09:33

no jasne, kontrolky sa rozsvietia, ale potom nic... skratka mrtvo, mozno je niekde len nejaky chybny kontakt, to je uplne na prd ked sa nieco poserie s elektrikou. nikdy som nemal elektriku rad.. no a najhorsie je to ze ja idem dnes do prace (daleko od mini), uz dnes som mal byt v praci ale dnes mi ma policajt doniest znacky a technicak, takze v den, kedy by mal ozit umiera :sleepy: no, takze cely tyzden nebudem zase pri nom a nemam doma ani skusacku aby som to skusil a takisto ani takto na rychlo neviem o nikom kto by mi pomohol :dontgetit:

MINI vs. elektrina

29. zář 2008 10:51

A skontroloval si či je prítomný štartér? :lol:
Ja mám tiež Spi a s elektrinou som mal už nespočetne problémov. Najprv mi nesvietil blinker, ten som opravil a prestali mi ísť stierače, tie som opravil a prestalo mi štartovať, to som opravil a vytiekol mi vypínač svetiel na podlahu, to som opravil a prestal mi ísť cyklovač stieračov atď.

čo sa týka problému s vybíjaním batérie. Ja som mal tento problém a vyriešil som ho vymontovaním dvoch relátok na pravej strane pod kapotou. Neviem na čo tam boli ale bez nich to funguje bezproblémovo.

Ty máš problém asi so štartérom. Skontroluj štartérové relátko a všetky káble na štartéri.

29. zář 2008 12:30

ja vobec nemam problem s vybijanim baterie, to len nejaky admin supol moj prispevok (ktory sa mimochodom volal uplne inak) do tejto kategorie.. no a co sa tyka tych kablov tak.. jedine co mozem spravit ja je ze ich skusim len tak rukou ponapravat :) pretoze som amater a neviem ani poriadne co je to relatko.. ale nieco skusim... viac sa tomu budem venovat asi az cez vikend bo teraz idem prec :( tak ak niekoho este nieco napadne tak sup sem s napadom.. dikes :lookround:

29. zář 2008 15:48

Davidko píše:ja vobec nemam problem s vybijanim baterie, to len nejaky admin supol moj prispevok (ktory sa mimochodom volal uplne inak) do tejto kategorie.. no a co sa tyka tych kablov tak.. jedine co mozem spravit ja je ze ich skusim len tak rukou ponapravat :) pretoze som amater a neviem ani poriadne co je to relatko.. ale nieco skusim... viac sa tomu budem venovat asi az cez vikend bo teraz idem prec :( tak ak niekoho este nieco napadne tak sup sem s napadom.. dikes :lookround:

Ak ti to nepojde, tak to k nám dones do Ba a my ti to spravíme. 8)

29. zář 2008 15:55

jo dikes, budem rad ak vasu pomoc nebudem potrebovat,ale clovek nikdy nevie..
btw: mas SZ, caf :bigups:

29. zář 2008 22:02

A pojstky už ji viděl? Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Je divný,že nejde starter a čerpadlo zároveň,buď pojistka,anebo relé,rád bych řekl něco konkrétního,ale koupil jsem si návod se schématama,ale je to v angličtině,tak to musim nějak přelouskat :eh:
Odeslat odpověď