Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

Osadenie čelného skla

12. úno 2009 19:52

prosím o radu kto máte skúsenosť s osadením čelného skla . Aký je najlepší postup pri osádzaní? Treba najprv navliecť gumu :oops: na okno a potom to celé za pomoci bužirky alebo kolíkov navliecť na rám. Alebo nahodiť najprv gumu na rám a potom tam nasadiť okno za pomoci bužírky poprípade kolíčkov. Alebo čo(ako) ....Díky..

13. úno 2009 11:12

Zde ja asi kazda rada zbytecna :-) je to spis na tobe, jak se ti to podari...

Okno do gumy a do ramu auta jde celkem snadno, bohuzel o tom rozpernem klinku uz to tak rici nejde...

Jestli si dobre pamatuji, kdyz jsem okno zasazoval ja, tak se dala guma do ramu a pote se opatrne prilozilo okno a vsadilo do gumy... chce to trosku cvik, ale po chvili je okno v gume a ramu a pak prave na radu prichazi zminovany rozperny klinek ;-)

13. úno 2009 12:12

Ja som už neaké to okno osadil ale nie na MINI a vždy to bolo práve tak že sa nasadila guma na okno a potom to celé na auto. Lenže to by nebolo MINI aby nebolo odlišné a vyzerá to tak že treba najprv nahodiť gumu na rám karosérie a potom tam dať okno a samozrejme nakoniec klinovú obruč. No dnes po práci sa skúsim potrápiť. Dík za odpoveď snáť do polnoci napíšem či okno puklo alebo nie :lol:

13. úno 2009 14:58

spandau píše:Ja som už neaké to okno osadil ale nie na MINI a vždy to bolo práve tak že sa nasadila guma na okno a potom to celé na auto. Lenže to by nebolo MINI aby nebolo odlišné a vyzerá to tak že treba najprv nahodiť gumu na rám karosérie a potom tam dať okno a samozrejme nakoniec klinovú obruč. No dnes po práci sa skúsim potrápiť. Dík za odpoveď snáť do polnoci napíšem či okno puklo alebo nie :lol:

Ja dávam najprv gumu potom okno a na kéder mám prípravok všetko za 10 min hotovo

13. úno 2009 18:53

Já též gumu a pak okno. Na klínek mám též přípravek (samo domo dělaný ,ale funkční).Čas jsem si nikdy neměřil.

14. úno 2009 10:14

Takže okno úspešne osadené ale priznám sa že ani ja som si čas nemeral :) ale aj s prípravou to hodinka určite bola. No mám sa ešte čo učiť... hlavne že sklo je na svojom mieste a celé. :lol: Každopádne postup najprv guma na rám a potom okno je správny! Tak díky všetkým za odpovede :wink:
Odeslat odpověď