Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

Radenie rychlostí

29. bře 2009 21:45

ahojte vsetci, mam maly problem s radenim rychlostí, paka v neutraly ide velmi tazko a dat spiatocku ani nehovorim, mal som odpojene tiahlo s kulisy radenia- kulisa ide lahko, len sa mi nezda posun alebo pohyb radiaceho kolika v prevodovke, ked s nim tocim v ramci "N" tak 1/2,3/4 ide trocha tazsie tocit a ked chcem dat "R" tak ako keby cez nejaku skutku alebo zadretu gulicku, podla mna je problem v prevodovke, len ked niekto mate daku skusenost, pleas help

xx

29. bře 2009 22:35

Začni gumičkou 7/8 ´´ v pracovním válci spojky, na bloku. Celkem určitě to bude ono.

29. bře 2009 23:36

pracovny valec je new, podla toho ako to chytim do ruky mne sa to zda ako mechanicka zavada. tebe chodi paka lahko?

29. bře 2009 23:39

A co gumová hadička co vede k spojkovému pístku -není zarostlá :?: S touto závadou jsem se už setkal u dvou mini co dlouho nejely :roll:

30. bře 2009 10:18

hadicka je tiez new, ovladanie spojky je ok, ta chodi ako ma
samotna radiaca paka ide velmi tazko v neutrali, jednoducho potrebujes enormnu silu aby si s nou hybal

30. bře 2009 10:30

Chápu to dobře, že je jedno, jestli je motor nastartovaný nebo ne?
Pokud ano, tak to se spojkou nesouvisí.
Nemáš náhodou od nějaké rány do podvozku ohnutou vzpěru mezi převodovkou (nebo řadící tyč).
Pokud ano, tak to zkus srovnat a mělo by se to zlepšit.

30. bře 2009 10:37

je to jedno, ci zhasnuty ci nastartovany, celu kulisu som mal dole rozobrana vycistena namazana nastaavena tak aby isla radiaca tyc s kulisy priamo na tycku s prevodovky(nic skrízene)ako nahle ju zapojim tak to cele stuhne a je doradene
jaj a daval som tam new quick shift rod change, ale ako pisem pokial niesom zapojeny na prevodovku ide vsetko hladko

razeni

30. bře 2009 17:40

je to v prevodovce.to si uzijes.

30. bře 2009 19:18

Je to skutečně v převodovce jak píše Rosťa. Máš vyjetý pouzdro zpátečkovýho kola. Rozebrat a dát nové kolo zpátečky ev. opravit stávající.

30. bře 2009 21:35

FEDOG píše: Máš vyjetý pouzdro zpátečkovýho kola. Rozebrat a dát nové kolo zpátečky ev. opravit stávající.

Slušná dojmologie...

30. bře 2009 21:43

no to som tusil, da sa to bez rozobrania prevodovky?

30. bře 2009 21:57

Protože jde o závadu nacházející se od táhla do převodovky, tak tě to s nejvyšší pravděpodobností nemine. Než to rozpůlíš, tak sundej pro jistotu boční kryty a zadní kryt diferenciálu, aby ses ujistil, že to není jen ve váznoucím táhlu při vstupu do převodovky.

30. bře 2009 22:39

mne to tak pripada ako keby to viazlo pri vstupe, len neviem ako to tam vo vnutri vyzera, nikde som nenasiel nakres prevodovky aby som si to vykukal ako to tam je

30. bře 2009 23:03

Tuhle závadu jsem měl už na dvou minikách. Naposledy když někdo na jednom srazu vymyslel závody v couvání.
Odeslat odpověď