Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

Jak nalepit na sklo folii ??

16. zář 2011 00:29

Ahoj, mám dotaz, kdo má zkušenost s lepením foolií na okna, konkrétně řeším zadní okno, ne a ne to kurňa nalepit, zkoušel sem to už asi 4x ale vždycky mi to dělá ty vlnky a nedá se to rozehnat, ani při použití fénu. Foolii mám docela kvalitní s atestem (nee tu levnou mrchu)
Můj dotaz je, jak to máte na svém voze - z jednoho nebo dvou kusů??
Ze dvou kusů se to dá lehce udělat pokud je tmavá folie a ten lehkej přesah pak neni vidět, ale já mám foolii hodně světlou a je to pak mooc vidět. Dá se to nějak nalepit z jednoho kusu?? Případně nechtěl by mi to okno někdo nalepit, nejlépe tento weekend, ale jen pražáci a přilehlé okolí nejlépe směr Benešov.
To zadní okno je téměř poslední věc co mi na autě chybí.
děkuji za rady

Re: Jak nalepit na sklo folii ??

16. zář 2011 12:33

Rada je nech to profíkům a zbytečně se netrap. Pokud máš kvalitní folii ještě to neznamená automaticky úspěch. Folie se musí nejdříve na sucho obráceně naprofilovat a přesně oříznout na venkovní části okna. Pokud si jí rovnou tak jak sis jí koupil prdnul na mokro na zadní okno zevnitř ve snaze jí tam nějak přilepit musím tě zklamat, ale takhle to nepůjde se žádnou. Pokud nepoužíváš dobrý transmisní roztok a nemáš folii natvarovanou-připravenou nikdy jí tam nevyhladíš, to je zákon pnutí materiálu v oblouku. A co se týče dělené aplikace neboli z více kusů dělá se to tak, že nejdříve položíš jednu půlku, přes ní na mokro druhou a pak je obě prořízneš v místě jejich vzájemného přesahu přesně po lince vyhřívání zadního okna. Když pak vytáhneš oba zbytky máš dokonalý řez mezi oběma díly, které na sebe kompaktně pasují a nevznikne tak nežádoucí puk, který se ani nedělá. To už je absolutní amatérství. Tak držím palce při druhém pokusu :bigups: . Měj se fajn. By Jozzy

Re: Jak nalepit na sklo folii ??

16. zář 2011 20:06

Ahoj zas to není taková tragedie nalepit.Jde to i s roztokem jarovou vodou.Nejprve musíš postříkat jarovou vodou okno z venku a na to položit folii černou stranou na okno a ochrannou folii nahoru,oříznout ji zhruba na tvar okna a začít nahřívat fenem nebo horkovzduškou.a stěrkuješ jí od středu ke krajím a vytlačuješ vodu ven a tím se ti přilepí ta folie na sklo a ořežeš jí na přesný tvar okna a ještě vystěrkuješ a nahřeješ.necháš vychladnout a máš tvar okna.pak postříkaš okno zevnitř a začneš jí zase stěrkovat od středu ven.mužeš to ještě lehce přihřát fenem.to je tak zhruba návod ale chce to i trochu praxe :D
Odeslat odpověď