Opravy, úpravy, renovace ......
Odeslat odpověď

Repase zadních brzd - připomínky k článku

30. kvě 2006 11:02

Spáchal jsem na www.mini.cz v sekci Klub/Technical článek o zadních brzdách, pokud máte někdo nějaké dotazy nebo připomínky, pište je sem.
Děkuji.

30. kvě 2006 16:26

Moc pěkný!!! Jen tak dál 8) !!!

01. čer 2006 19:44

Je dobré zveřejnit postup, jak někdo něco na mini spravoval... a ještě lepší je ilustrovat to fotkami - velmi chválím.
Pokud má jít o návod pro ostatní, měl by být použitelný a bez chyb - někdy stačí přeložit si příslušnou část servisních manuálů, kterých je k mini dostatek.
Podle mého názoru není například správným postupem v článku uvedené sundávání kotouče:
"...za pomoci velkého šroubováku lehce odpáčíme buben (je nutno ještě předem vyšroubovat zajišťovací šrouby z čela bubnu)..."
Přílohy
img00006.jpg
img00006.jpg (78.4 KiB) Zobrazeno 5192 krát

01. čer 2006 19:49

Lepší způsob sundání bubnu je poklepat z vnitřní strany na přesah bubnu gumovou paličkou. (Samozřejmě nesmíme zapomenout povolit ruční brzdu, tak aby se buben mohl po povolení seřizovacího šroubu volně otáčet)

08. čer 2006 07:13

Servisní manuál přeložit nemohu, neb znám jen soudružské jazyky našich východních sousedů (i když teď už vlastně sousedí jen se slovenskem) a u nich jsem žádný manuál na mini nenašel :lol: Co se týká klepání paličkou zevnitř na vnější přesah bubnu, tak máš asi jiný buben než já, já mám totiž vnitřní krycí plech ohnutý přes buben a tudíž nemám na co tou paličkou klepat, mlátit do plechu je blbost a do ničeho jiného tam klepat nejde :idea: Jinak to páčení šroubovákem není nijak násilné, víceméně jsem do toho jen píchnul a buben spadnul, tudíž na tom nevidím nic špatného, jestli narážíš na tu zprohýbanou středovou pokličku na fotce, tak ta už taková byla.
Odeslat odpověď