Tak jsem zkusil Frantíkovi (Rover Mini 94') šlápnout na krk a dostal jsem z něj tak 4 tis otáček a 130 km/h. Je to akorát, nebo by měl jít ještě dál?
Jo a na kolik foukáte gumy 145/12". Díky
co se týče 1,3-ky tak souhlas s Mikem....
To Mike:musiš počítat s tím že když jsi to fotil tak jsi měl nazutý 13"-ky kola a tacháč ti potom ukazuje o něco víc...Dle mého názoru jsi letěl tak kolem 140 - 150 km/h,ale třeba se pletu.... Já ze svýho draka dostal poctivejch 140 km/h na přívaděči z D5 do Plzně (a mám taky litra) ....
Bylo mi řečeno že co tisíc otáček na čtvrtý kvalt tak to přibližně třicet kilometrů za hodinu.Mám 1.3 a nejde mi tachometr ale na otáčkoměru jsem měl těsně před šesti tisíci,tak kolik jsem to asi jel.?
Netvrdim jen jsem to zaslechl.
tohle téma je vzhledem k našim Minikům kapku kruté, ale upřímně kdo mu občas rád nepřišlápne plynový pedál až téměř k podlaze.. mám 1.0 asi bez úprav a obuté 165/60 R12.. tachometr mi taky nejde.. nicméně porovnáním rychlosti s jinými vozy se určitě nejvyšší rychlost dosažená na dálnici blížila 140km/h (záměrně nepíšu maximální..protože při těch otáčkách mi už běhal mráz po zádech) dalo se tak jet i docela dlouhou dobu.. zdánlivě v pohodě, ale po příjezdu a odstavení to motůrek docela těžce vydýchával a potřeboval si díky fyzikálním zákonům a hlavně tepelným rozpínáním kovů pustit žilou benzín z karbce.. od té doby to ale nedělá.. takže v zájmu bezproblémového chodu motoru nejezdím jak blázen a ctím 110-130km/h
Tak díky za vaše informace, vzhledem k předpovědi počasí mě letos čeká už jen výměna oleje a hajdy do hajan ( doufám, že pod střechu). Na jaře bych mu dal orevřený filtr vzduchu , nechám ho prohlédnout odborníkem a uvidíme. Mini forever.