Logo
Právě je 08. srp 2025 03:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07. úno 2005 23:11 
zkušený minifóra
zkušený minifóra

O.T. píše:
Na zapuštění matic jsem taky myslel, ale to zase oslabí pevnost podložky v tahu. Obávám se, že to je dost velká zátěž a nebylo by to zrovna nejjednodužší.

Souhlasim, ale jak uz sem napsal vyse, muze to vyresit samotna tloustka podlozky...

podlozky maj nevyhod nekolik, nejen ty loziska...podlozky pod kola proste nejsou konstruktersky moc "košér"....

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09. úno 2005 15:38 
zkušený minifóra
zkušený minifóra

po ruznejch diskuzich s lidma, ktery pouzivaj podlozky se zmenou roztece, sem dosel k nazoru, ze nejvhodnejsi material je ocel...vyrobit podlozky z hlinku lze, ale je to o moc narocnejsi nez z oceli...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29. čer 2005 23:24 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

inteligenti.Nic ve zlim,ale nechcete mi nekdo rict,jak chcete potom to kolo vystredit,abych nemel pocit ze jedu po poli?To neni obycejny auto.Mini vychazi ze stary koncepce a ta s podlozkama nepocita.Mini na ne neni delany.A kdyz uz je tam mate.Jak moc vas maji radi loziska?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30. čer 2005 06:34 
weban minifóra
weban minifóra

zkusenost s rozsirujicima podlozkama na 12" Minilitech ti popise krasne Ondra, uz ma na nich par kilometru odjeto, takze si myslim, ze do teto diskuze svoje zazitky a dojmy popise :-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01. črc 2005 07:22 
weban minifóra
weban minifóra

Jak píše Minimike.. skutečně podložky na autě už mám.. Ale nedával jsem tam žádné vyráběné se změnou rozteče, ale originály na Mini poslané přímo z Anglie.. Jsou vyrobené z nějaké hliníkové slitiny a mají tvar čtyřlístku.. A jelikož jsou to jediné originál podložky na Mini, které jsme na ebay našli, tak jsem ani na chvilku nezpochybňoval jejich docela slušnou šíři.. jeden a čtvrt palce.. (cca 3,2cm) jak vidíte na přiložené fotografii princip je ten, že se rozšiřovací šrouby našroubují na stávající štefty a díky jejich hranám se vymezí prostor pro nasazení podložek.. Co se týče dopadů na auto, tak o tom vám nic nepovím.. asi něco někde bude trpět více.. to je samozřejmé, už jen tím, že to auto ted v zatáčce sedí jak přikované, takže s ním od té doby jezdím mnohem ostřeji.. ale do budoucna počítám stejně s nutnýma sportovníma úpravama na podvozku, takže co odejte, nahradí se něčím lepším.. :lol: hlavní je, že dvanáctky minility s ET35 jsou s těma podložkama stejně široké jako třináctky melber s ET13, takže jsou krásně s hranou na těch širokých blatníčcích..
pokud by něco někoho zajímalo, tak se klidně ptejte..

Přílohy:
fc_1_b.jpg
fc_1_b.jpg [ 19.11 KiB | Zobrazeno 9049 krát ]
4c_1_b.jpg
4c_1_b.jpg [ 20.4 KiB | Zobrazeno 9049 krát ]

Naposledy upravil Ondra dne 29. říj 2008 23:31, celkově upraveno 1
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01. črc 2005 10:34 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

Tak to je hukot.Mozna si mi todle reseni ani emel rikat,protoze si mi tim nasadil brouka do hlavy.Mam obycejny minilite 12x4,5 palce a to s tema podlozkama by vypadalo asi brutalne,kor kdyz tam budu mit jenom ty klasicky maly blatnicky.Co stojej ty podlozky?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: fotky
PříspěvekNapsal: 01. črc 2005 15:43 
weban minifóra
weban minifóra

Bunny, víš co? pokusím se ti to dneska nafotit, ať to vidíš na autě.. Pokud tam máš jen standart archers, tak ti s těma podložkama z toho budou 100% vylézat.. jak moc to záleží jestli máš 165/60 nebo 145/70 gumy.. já mám na autě 165/60 a široké blatníčky prý pro 12" kola.. a výsledek je hrana gumy na hraně blatníčku..
A co se týká ceny.. na ebay je to věc značně proměnlivá a šálivá.. v německu na ně skoro nenarazíš (nebo strašně draho), takže je musíš hledat na ebay.co.uk (anglická), tam si najít prodávající, kteří posílají worldwide/europe nebo se zkusit zeptat těch co mají napsáno pouze GB, jestli by byli ochotní to poslat do Evropy.. ale o tohle všechno se ti je schopen (a pokud pěkně poprosíš) i ochoten postarat Minimike.. a pak už zbývá jen sledovat na kolik se ta aukce vyšplhá.. ale tím, že je to docela dost žádané zboží a navíc docela zdaleka, tak počítej, že i s poštovným tě to výjde minimálně kolem 2.500.. což byl můj případ.. (dlouho jsem čekal, až nějaké budou jakžtakž levné)
další variantou je zkusit se zeptat p. Škubníka (kontakt v profesionálech) protože jsem je tam u něj viděl.. ale cenu se neodvážím tipovat..
PS: jak tak koukám na fotky tvého auta, tak se mi jeví levý přední blatníček jako zničený.. pokud ho ještě nemáš nový a vyměněný a budeš kontaktovat Minimika ohledně koupi něčeho z ebay, tak mu napiš, že bys ho potřeboval a on ti ho snad k tomu přibalí.. (nebo jinak předá) protože já mu ty svoje dal k dispozici na zamýšlený projekt, ale jeho současné auto je asi potřebovat nebude.. tak se nějak domluvte.. já za něj nic nechci.. (anebo jo.. na příštím srazu mě pozveš na pivo..tento ročník jsme se nějak vzájemně míjeli.. :lol: )

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01. črc 2005 16:39 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

To sme se mijeli.Ani nevim kdo vlastne si.Blatnicky uz tam nejsou vubec.Byly rozbity snad vsechny,tak sem je sundal a ted cekam az mi prijdou novy.Uz sou objednany,tak proste cekam.Gumy nemam zadny,tak uvidim co tam sezenu.Ted cekam,az mi od p.skubnika prijdou matice ke kolum,protoze sem je koupil bez nich.ty fotky by potesily.Dik :D

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04. črc 2005 09:40 
weban minifóra
weban minifóra

Takže konečně plním slib, co jsem dal Bunnymu a vkládám fotky mého Mini s Minility na těch 3,2cm podložkách. Prosím neberte ohled na to, že auto je špinavé a spáchalo spoustu zlého na hmyzí fauně po cestě trvající kolem 70km.. :D jinak pro tvou představu.. disky jsou obyč Minilite 4,5x12 na nich gumy 165/60 12 a blatníčky nevím co jsou zač, ale když jsem je kupoval, tak byly napsané jako pro 12" kola.. jejich šíře není tak značná jako style 5 nebo style 7, ale těší mě, že jsou akorát jak s 12" kolama+podložkama, tak s těma 13" kolama..

Přílohy:
small podložky1.jpg
small podložky1.jpg [ 117.27 KiB | Zobrazeno 9021 krát ]
small podložky2.jpg
small podložky2.jpg [ 65.89 KiB | Zobrazeno 9021 krát ]
small podložky3.jpg
small podložky3.jpg [ 100.27 KiB | Zobrazeno 9021 krát ]
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04. črc 2005 18:49 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

Ty jo ondro,tohle si udelal z toho cernozlutyho co mas vlevo na fotce jako ja minimoka?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04. črc 2005 20:25 
weban minifóra
weban minifóra

jj Ondra je hooooodne pracovitej clovek ;-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05. črc 2005 03:11 
weban minifóra
weban minifóra

Ale nepřehánějte.. zas tak jinak nevypadá.. to že jsem nakoupil a navěšel na to věci za xxtisíc ze mě ještě pracovitého Minikáře nedělá.. :lol: to nejdůležitější mě a Mini ještě čeká.. (dodělat kastli a lak).. pak to teprve bude změna k lepšímu..
pro Bunnyho speciál ukázka z archívu.. jak to vypadalo v inzerátu.. když jsem to kupoval tak to už z nějakého důvodu bylo bez těch mračítek, přídavných světel, sportovního volantu a za Minility jsem si ještě musel připlatit, abych je tam mohl mít.. ale jinak je to docela unikátní záznam o původnám vzhledu.. :shock:

Přílohy:
bazar54m.JPG
bazar54m.JPG [ 72.96 KiB | Zobrazeno 9006 krát ]
bazar53m foto 2.jpg
bazar53m foto 2.jpg [ 73.65 KiB | Zobrazeno 9006 krát ]
bazar51m.JPG
bazar51m.JPG [ 60.71 KiB | Zobrazeno 9006 krát ]
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05. črc 2005 14:59 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

No,rozdil je tam znacnej.To auto vypadalo fakt hrozne.Kolik te stalo?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05. črc 2005 16:54 
weban minifóra
weban minifóra

inzerovaná cena u p.Škubníka v Minikovu byla 25tis bez papírů nebo 41tis s papíry.. což bylo v té době nejlevnější Mini v ČR (tedy aspoň inzerované..) teď už bych byl rozumější a počkal si na nějakou dobrou koupi, ale tehdy jsem to ještě nijak neřešil a neskrývaně jsem prahnul vlastnit Mini, takže jsem si ještě doplatil 4tis za to abych mohl mít Minility..

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05. črc 2005 19:47 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

No,ja si myslim ze za tu cenu by si nesehnal o moc lepsi mini ani ted.Sice sem ho nevidel,ale na fotkach vypada pekne.Myslim tim stav.Tak hodne stesti v dalsich upravach.Ja sem v podobny situaci.Taky mam mini,ale k mim predstavam je to spis polotovar a je na nem este spousta prace :lol:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05. črc 2005 22:58 
zkušený minifóra
zkušený minifóra

Vazeny "polotovar" je to najlepsie co moze byt u minika, pretoze dalej je to
uz len a len na vas a vzdy to bude vyzerat len a len lepsie :lol:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05. črc 2005 23:30 
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra

Presne tak.Kdyz si nekdo koupi hotove mini,tak s nim nikdy neuzije tolik radosti jako ten,kdo si mini koupi,tvori a pak jezdi.Pri praci na mini se i upevnuje vztah k tomu autu.Nemam pravdu?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 12. říj 2006 19:31 
guru minifóra
guru minifóra

viděl jsem sice téma ve kterém se to řešilo, ale jen pro rychlejší orientaci, sehnal už někdo někoho, kdo by byl schopný to udělat???

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. říj 2006 19:58 
weban minifóra
weban minifóra

tak schopnejch lidi je dost, ale zalezi spis kolik si ochoten za to dat ;-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. říj 2006 20:24 
guru minifóra
guru minifóra

Dá se vše ale je to o materiálu z čeho si to přeješ udělat,něco je levný ale je to moc těžký a za něco dáš baťoh ale zase to nic neváží.Jak bylo řečeno je to o penězích.Jinak šikovnej soustružník dokáže překopat rozteče na nábě a nemusí se dávat podložky(mám to z vlastí zkušenosti :wink: )

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]