Pohonné jednotky v Mini a všechny úpravy s nimi spojené...
Odeslat odpověď

Zvyšování výkonu karburátorových motorů

13. led 2006 13:40

Coby majitel klasického litra stojím před otázkou, jak zvýšit jeho výkon. Zajímají mne proto postřehy ostatních o

- jednotlivých možnostech úprav

- jejich nákladnosti

-jejich náročnosti a možnosti provést je sám

13. led 2006 17:27

Tady je to možná jednodužší než u stříkaček. Staré motory byly dělány pro horší benzín, proto mají velké rezervy. Můžeš zkoušet: větší komprese (snížení hlav), ostřejší vačky, větší ventily, upravit sání a namontovat větší karbec, popřípadě zkusit to turbo, k tomu ale musíš použít specielní karbec, aby ti to nefoukalo jinam, než to má. Uplně nejspolehlivější zvednutí výkonu je ale pořád zvednutí objemu :!:

Měření výkonu, spotřeby -aneb jak objektivně posoudit tuning

20. čer 2007 14:07

Ahoj,

jelikož bych chtěl jednou opravit miníka a chtěl bych vědět, zda mé opravy / úpravy mají nějaký vliv na provozní vlastnosti, tj. výkon, spotřebu, hlučnost motoru a "jánevímnacoještě", zajímá mě, jak objektivně tyto veličiny změřit, případně jak je měřit amatérsky ... (třeba i nějakým elektronickým udělátkem ..).
Víte o tom někdo něco?

Díky za nápady,

Véna, alias Niren

P.S.: Je to spíše hypotetické téma, ale přesto mě to zajímá ...

20. čer 2007 19:43

nech si mini nabrzdit na dynu (v Praze třeba na Jarově)

21. čer 2007 14:15

nic jiného než motorová brzda ti nedá rozumnou informaci o výkonu motoru, tudíž navštiv někoho, kdo takovou věc vlastní a nech si za úplatu změřit kolik koníků se ti pod kapotou prohání :twisted: spotřebu si můžeš změřit sám a hlučnost je subjektivní dojem a záleží na konkrétním člověku co je pro něj moc a co ještě ne, tudíž měřit decibely asi smysl nemá :idea:

23. čer 2007 21:29

skutecny vykon lze zjistit jen na motorove brzde, jak jiz napsali vyse ;-)

ostatni veci jsou jen subjektivni :-) a tedy jeste si muzes zmerit spotrebu :-) nalijes plnou, jezdis jezdis a jezdis a pote opet dolejes plnou :-) pote mas zjisteny projety litry a pomoci pocitadla si vypocitas prumer spotrebu na 100km :-) ale u Mini si myslim, ze je zbytecne spotrebu zjistovat :-D
Odeslat odpověď