Logo
Právě je 28. bře 2024 12:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 06. čer 2006 15:25 
Offline
weban minifóra
weban minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 11. led 2005 12:58
Příspěvky: 1338
Bydliště: Frýdek-Pístek
Ve stínu právě skončeného IMM se tak trochu neprávem pozapomíná na chystaný 14. Slovenský zraz MINI, který se uskuteční již tento víkend 9.-11.června v- Bratislavě - u vodní nádrže Zlaté Piesky. Pokud by teda někdo měl zájem, tady je odkaz

http://www.miniklub.host.sk/akcie/2006/slov_06.htm

Program:
PIATOK príchod, ubytovanie, lyžovačka na vode, večerná zábava
SOBOTA
10:00 štart MINI RALLY
13:00 MINI CUP na motokárovej dráhe v Pezinku
18:00 výsledky, odovzdávanie cien, večerný program, hudba a zábava
NEDEĽA 11:00 vyhliadková jazda v kolóne po Bratislave, obed, rozlúčka a odchod domov

podle referencí bývaly srazy v Piešťanech vždy moc prima, takže je se na co těšit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. čer 2006 00:31 
Offline
zkušený minifóra
zkušený minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 26. zář 2005 15:00
Příspěvky: 241
Bydliště: Wrocław
jak Wszecy doszli :?:
Ja som bol eszcze na Starym Meste a taki na krai Dunaja a Moravy w niejakim hrade, ale som bol sam a nikto ze Slovakow nie szedl zo mna :cry:

_________________
Zdravim Vas Adam
sklad dílů pro Mini Classic a Land Rover
www.mini-land.pl


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: afterparty report
PříspěvekNapsal: 12. čer 2006 12:05 
Offline
weban minifóra
weban minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 11. led 2005 12:58
Příspěvky: 1338
Bydliště: Frýdek-Pístek
Týden se s týdnem sešel a tak byl čas zase umýt auto.. na benzínce se podivit o kolik zase stoupla cena benzínu (asi se fakt blíží léto) a vydat se v dáli.. Celý týden jsem zvažoval možnosti pro a proti cestě do Bratislavy.. Proti byla hlavně ta půlka mé Minikářské dušičky, která říkala.. že 2 srazy 2 víkendy po sobě asi nemá význam a že stejně celý týden prší.. a že když jsem i z IMM odjel o jednu noc dříve, tak že tam to nebude lepší.. Pro zase mluvila atmosféra, která v předchozích ročnících byla prý skvělá ačkoli se tento ročník konal poprvé místo v Piešťanech v Bratislavě na přírodní nádrži Zlaté Piesky. A co pro mě (soutěživého človíčka) bylo extrémně přitažlivé, tak to byla hned dvojice soutěží.. Mini rally tak jak ji znáte třeba z Narozemini a Mini Cup což byl naprosto skvěle připravený a zorganizovaný slalom. K němu ale později, protože si to zaslouží..
Takže i když v pátek v noci na severu Moravy ještě lilo jak z konve, 2 auta byla nabalená a připravená brzo ráno vyrazit směr Bratislava.. Vyjeli jsme v 6:30 tak abychom tam do té 10hod byli, stihli se zaregistrovat, ubytovat a pozdravit se všemi účastníky.. Cesta krom jedné upadlé koncovky výfuku probíhala hladce.. postupně se vyjasnilo a dokonce začalo svítit sluníčko, které nás téměř po celý víkend neopustilo.. (že by už konečně léto?) Na místo konání jsme dorazili sice poslední, ale akorát na čas.. při vítání se známýma jsme se u mnohých ještě vítali i s jejich "opičkami" po páteční noci. :lol: Bohužel souhrou pro tento sraz ne zcela příznivých okolností účast byla jen kolem 35Mini.. a kupodivu nejvíce aut bylo z ČR.. pak následovali Maďaři a slovenských Mini bylo bohužel nejmíň.. teda když nepočítám MiniManiaka (PL) a jednoho Lucemburčana, který jel přímo do Bratislavy z IMM.. :lol: budiž mu za to dík a právem mu náleží cena pro nejvzdálenějšího účastníka.. (cca 1100km)
Kolem 11hod začínal start Mini rally což byla jak asi všichni už víme a známe orientační soutěž.. Každá posádka dostala itinerář a zalepenou obálku, kdyby se někdo stratil, tak ať ví kam má dorazit. Jak zbytečná věc chtělo se říct.. kolik rally jsme už jeli a ani jednou nezabloudili.. (jen drobná rada.. když vám přstane fungovat tachometr, tak se ani nesnažte účastnit nějaké takové soutěže hlavně pokud se jede v metropoli a záleží na každé stovce metrů kdy máte odbočit.. a když už, tak rozhodně nestartujte jako poslední.. protože když nevíte kudy kam, tak už se nemáte ani na koho pověsit..) Hlavu všem účastníkům zamotali organizátoři hned po 5km kdy záměrně vydali 2 odlišné verze itinerářů, jejíž trasy se protínaly a míjely v protisměru.. takže nikdo si nemohl být jistý jestli jede špatně on nebo ten trouba v protisměru.. to už ale nebyl v tu chvíli náš případ, protože my jsme se pouhým od oka odhadováním vzdáleností ztratili hned na třetí odbočce a najeli na dálnici, která byla věřte tomu nebo ne cca 15km bez jediného sjezdu.. :( takže zatímco jiní plní úkoly a blíží se cíli, my se vzdalovali pěkně po dálnici od Bratislavy.. pak následovaly ještě 2 marné pokusy a pak už jen zoufalé a otevření obálky abychom zjistili, že konec rally je nad Pezinkem a cílem je areál místního autoklubu pořádající slavný závod do vrchu "Pezinská Baba" Nádherné prostředí lesů.. a v areálu bývalého kamenolomu vybudovaný víceúčelový motoristický areál.. a na horním parkovišti byla právě ta skvěle připravená dráha. Každý se závodníků měl 1 seznamovací a 2 ostré jízdy, kdy se tedy v rámci Cupu počítal rozdíl časů a celkový čas měl být tedy jaksi podružný, ale když už je ta možnost, tak kdo by v takovou chvíli jel pomalu? :lol: pramení z toho ponaučení.. kdo chce jezdit na 12" kolech hodně ostře, tak ať si pořídí Yokohamy.. jsou sice kapku dražší, ale svými vlastnostmi a charakterem pro tyto účely jak dělané.. než levnější konkurence, která je sice ideální na běžné ekonomické ježdění, ale při ostré jízdě na přední nápravě těžce trpěly.. ale jak jinak chce člověk soupeřit s vozy silnějšími.. neli skoro 2x.. když ne bojovností.. výkony nejsilnějších New Mini Cabrio 115k.. Moke 100+k.. Jurajova černočervená "bratislavská strela" 95+k.. jiným způsobem jak zajet opravdu kvalitní čas bylo jet celý okruh (a ten byl přitom hoodně rychlý) na vytočenou jedničku.. výsledkem byl druhý nejrychlejší čas, ale těžko říct, co na to říkal Mini :roll: takže v konečném účtování jsme oba skončili kousek pod bednou a to jak v rozdílu měřených časů, tak i v nejrychleším kole. Při vyhlašování proto jediným světlým okamžikem, pověstných 15vteřin slávy jsme si vybrali, když nám předávali cenu útěchy pro ty co se jako jediní dokázali ztratit při rally. Na příští rally už musí být cyklokomputer nebo tripmaster :lol: tolik tedy k soutěžní části soboty..
příjezd do kempu a večer už pak byl ve znamení volné zábavy a stravování.. na jedné z fotek vidíte porce, které byly nevídané.. pověsti o porcích co se nedají sníst se mi zdály přehnané, ale teď už je můžu jen potvrdit.. vážně to jsem ještě neviděl.. takže pokud budete v Bratislavě, rozhodně si zajeďte do restaurace "U zlatého vodníka" přímo na břehu Zlatých Piesků, kde se i krásně sedí na terase.. vřele doporučujeme. žízeň se pak hasila (někdy i oprávněně po pálivých papričkách) až do pozdních nočních hodin.. a že to panečku byla párty jak za starých časů, jak říkali ráno pamětníci.. co k tomu více dodat.. vypilo se a snědlo všechno co kdo měl.. a šlo se na kutě..
ráno ještě měli organizátoři vůli udělat takovou skromnou vyjížďku, ale protože se to všechno začalo rozprchávat domů, tak za chvíli už nebylo co řešit.. a jelikož bylo fakt krásně a teploučko, tak bylo u té vody nádherně.. ještě jsme se znovu podivili nad porcema u vodníka, prošli kolem vody.. koukali na wakeboardisty jak jezdí na tom vleku co vidíte na fotkách a vydali jsme se domů taky.. byl to opravdu vydařený víkend.. aut sice nebylo tolik, ale o to nebo možná právě proto tam byla tak prima přátelská atmosféra.. z fóra tam byl ještě Jozzy, Chochol, Bosorka, Kamil.. pokud jsem na někoho zapoměl, nechť se připomene.

tady je k shlédnuté celá galerie
http://www.canyon.wz.cz/?path=./Obrazky ... iesky2006/


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. čer 2006 15:29 
Offline
pokročilý minifóra
pokročilý minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 28. črc 2005 19:24
Příspěvky: 89
Bydliště: Praha, SVK
Srazík na Zlatých Pieskoch sice začínal až v pátek, ale my sme to pojali trošičku jako malou předovolenou, tak jsme vyrazili již ve středu :-D Počasí nás jemně sklamávalo už od středy, kdy cestou z Prahy do Brna sme stihli pár lokálních přeháněk a jedny kroupy. Ne že by za Brnem už bylo krásně, ale trošičku si to nepamatuji, jelikož nám jemně prasknul výfuk :-( tak jsme měli jiné starosti... Jeli sme kolem 80-90 km/hod. a mojí levé noze se to nelíbilo :-D No nic musela jsem to skousnout... do Bratislavy sme dorazili s hezkým počasím... sešli jsme se s Jurom, ubytovali se ve sparťanským ubytovacím zařízení, bezostyšně nazývaným chatka 3 lůžková :-D Nám to však nevadilo, na mojí výšku byli postele přímo dělané a v "chatce" sme trávili minimum času... Večer sme si spolu s Jurom koupil po flašce vína a seděli u vody, popíjeli a probírali filozofické otázky světa, bohužel nemůžu složit k čemu jsme dospěli.. :-D Ve čtvrtek sme vyrazili do art muzea Danubiana, která je u vodního díla Čunovo. Lokalita tohoto muzea je skvělá, všude kolem voda, kdyby nezačalo pršet a foukat, snad by sme zůstali déle. Cestu zpátky jsme jeli ještě s dvěma Minikářema z Německa do Bratislavy na kafíčko a na malou prezentační prohlídku města :-D Takový zvuk prasklého výfuku v podzemních arážíc, to je něco :-D Večer jsme si opět s Bobikem koupili flašky vína a vesele pokračovali v nové tradici popíjení u vody :-D Pátek nám počasíčkem přál o něco víc. Bylo hezky, Lucince se již tradičně z postýlky nechtělo :-D Bobika se snažil opravit výfuk pomocí plechovky od Kofoly, která bohužel nevydržela mojí zkušební jízdu :-D Tak znovu a lépe :-D Boban dostal bojový úkol vypít co nejvíc plechovek "gambáče". Zkouška.... 4 plechovky na výfuku.... no to víte, že v sobotu na "závodech do vrchu" odešli i ty :-D No tak znovu a nejlépe se o to pokusil Jozzy. Plech a jedem.. Najednou kolem mého knedlíka stálo hodně lidí a radili Jozzymu :-D Přežili to ve zdraví :-D A výfuk přežil cestu do Prahy :-D Jinak "rally" nebo "cup" nebo "orientační jízda" probíhala v sobotu celkem tradičně :-D Ale díky dvěma druhům itíků jsme byli taky poněkud zmatení, když jsme pár posádek potkávali v protisměru :-D První úkol bylo trefit se 4 krát do brány míčem, Boban nesklamal a trefil dva krát... a Lucinčiny šatičky taky nesklamali a započítáno jsme měli 3 :-D Zbytek se nesl v pohodové náladě, kde jsme si hlavně spívali :-D Máte štěstí, že jste nebyli součástí naší posádky. . . No a cestou necestou nám, jak jsem už říkala odešli i plechovky gambáče, tak jsme se za ohromného zvuku výfuku řítili na poslední stanoviště. .. ... Okruh jsem si zajela, ne na čas, protože jsem se bála o mého Draga, že to nevydrží, tak jsem jela pomaloučku :-D Jak jsme se vydali zpátky napřed, tak jsme malinko objeli celou Bratislavu, než jsme se dostali na Zlaté Piesky :-D Začala oprava výfuku. Kolem sedmé bylo vyhlášení výsledků, jako nejstarší účastník, nejmladší člen posádky, výherce Mini rally, nejrychlejší na okruhu, nejmenší rozdíl mezi dvěma časy na okruhu a nej image posádky ( pochlubím se - ten připadnul mně ) Odvezla jsem si krásný červený hrníček .... :-D Večer u ohínku byl parádní, měla jsem v sobě ( ten víkend už tradičně) lahvinku bílého a načala další :-D Probrali jsme živé, mrtvé... bavili jsme se... pár z nás skalních až do svítání - já, Bobika, Kryštůfek jsme zůstali poslední... V neděli jsme se kvůli časovému pressu už nechtěli s Jozzym, Chocholem, Jardou a Kryštofem účastnit spanilé jízdy a vyrazili sme něco před polednem. Na první benzínce jsme však zjistili že Kryštůfkům netěsní vodní pumpa. Jarda s Chocholem jeli napřed a my jsme odjeli na jinou pumpu v naději že tam bude k dostání přetěsňovací pasta... marně...nebyla ... Lenka s Bobanem zůstali na parkovišti a ostatní jsme pjéšo vyrazili do Mercedesu, poučeni žetam je 24 hodinový servis, na vrátnici nám však řekli, že zrovna DNES tam nikdo není... vedle však byli opraváři na náklaďáky Mercedes a darovali nám pastu i s logem Mercedes... Kryštof zvažoval zda-li bude dost dobrá, ale tak jsme to riskli. Jozzy se opět vrhnul do práce a dřív než by jste řekli borůvkový koláč bylo hotovo...tak jsme něco po druhé hodině vyrazili z Bratislavy...na hranicích si mně odchytli zakomplexovaní policajti, že nemám dálniční známku.... tak jsem si počkala na šek a jelo se dál, pár zastávek na pumpách, jedna na jídlo u 9 křížů a byli jsme doma...

_________________
Mi casa tu casa, Mi Mini MI MINI!!!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. čer 2006 16:32 
Offline
nováček minifóra
nováček minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 11. čer 2006 23:17
Příspěvky: 32
Bydliště: Praha
No, hezky jste to napsali :) Ja takovej grafoman nejsem a myslim, ze uz ani neni moc co dodavat, snad jen jeste jednou podekovat Jozzymu & crew za ochotu pri oprave vodni pumpy :wink:

Zastavka u benzinky: valejici se alternator, chladic opirajici se o stenu, Jozzyho 'nadobicko' a mercedesacka pasta :) No a na pozadi nejakej ten komparz :D
Obrázek

Bobika uz to nevydrzel :)
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. čer 2006 16:44 
Offline
weban minifóra
weban minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 11. led 2005 12:58
Příspěvky: 1338
Bydliště: Frýdek-Pístek
prima že Bosorka napsala tak fajn reportáž zase z jiného úhlu pohledu.. Prima Lucïnko.. :lol: můžu potvrdit všechno cos psala.. opravdu.. a to jak jsi seděla vedle mě a víno jako dáma pila pěkně z láhve :lol: to ve mě zanechalo hluboký zážitek.. zpívání písniček ve 2h ráno, kdy si někdo vždy horkotěžko vzpomněl na první slova nějaké písně a po 2 větách píseň přešla v jinou, protože si už nikdo nedokázal vybavit jak je to vlastně dál :lol:
co se týče těch oprav, bylo jich nad očekávání hodně.. Bosorčin výfuk.. zablokovaná převodovka.. netěsnící pumpa... vadná další pumpa.. upadlá koncovka výfuku.. povolující se matka náboje.. výměna tyče řízení.. prostě pořád se někde něco zpravovalo..

jinak úplně jsem zapomněl, že souběžně s námi probíhal na Pezinské Babě i sraz veteránů a že to byly mnohdy opravdu exkluzivní parádní kousky (Alfa Romeo Zagato, Porsche 911 Carrera RS, Ford model A...) pokochat se můžete klinutím zde.. http://www.canyon.wz.cz/?path=./Obrazky ... a_Pezinok/

jinak ještě pár zajímavých dojmů k fotkám Mini srazu..
1) žlutý Moke 450kg má přes sto koní a žádné pásy.. dokážete si to představit? na dráze to vypadalo jak splašený býk.. a řvalo to jak kdybyste závodili s pořádným V8 big block v Mustangu.. jizda taky místy připomínala krocení dravé zvěře..
2) dalším vtipným zážitkem byly Bosorčiny šaty.. chytrá horákyně..oblečena neoblečena koupila v Army shopu anglickou vlajku a zpíchla si šatičky.. jen přes prsa by to chtělo Lucko do příště trochu poupravit :lol:
3) na té fotce Clubmanu GT to moc není vidět, ale představte si Kamila.. 2m chlapa jak v něm spí :lol:
4) 2 místo v rally obsadili otec a syn Suchánkovi.. jen nevím jestli junior navigoval z místa spolujezdce máváním dudlíku nebo droboučkou ručičkou..
5) to na vodě je vlek pro vodní lyžování.. to jsem viděl poprvé v životě..
6) Petr Šimela v příkopu.. nesmějte se mu.. on tam spadl proto že se vyhýbal vyfrézovaným dírám na cestě.. :lol: tak a teď se mu všichni zasmějeme
7) ten Passat nakonec.. až se na slovenských dálnicích budete honit s tímhle Passatem s neorigo znakem VW a vzadu s přelepenou motorizací, tak vězte, že je to V6 4motion a že jste právě natáčen pro novou řadu slovenské Kobry 11.. ale za svou roli si pak nejspíš budete muset něco zaplatit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 12. čer 2006 17:38 
Offline
zkušený minifóra
zkušený minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 26. zář 2005 15:00
Příspěvky: 241
Bydliště: Wrocław
Diakujem za zwanie, a za pekne hwile z Wama:!: , a diakujem hlawnie tym ktery wydrezli w "kolibie" do niedieli rano. :!:
LU LU :wink:
Pawel - Slivka bola vyborna

Zdrawim z Polska

_________________
Zdravim Vas Adam
sklad dílů pro Mini Classic a Land Rover
www.mini-land.pl


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Hi everyboby!!!
PříspěvekNapsal: 15. čer 2006 11:18 
Offline
machr minifóra
machr minifóra
Uživatelský avatar

Registrován: 31. kvě 2005 16:09
Příspěvky: 444
Bydliště: Most
Moc pěkné vyprávění,Ondro fajn fotky,Slováci vy převlečená bído,už nikdy více Bratislavské Zlaté Písky a už nikdy více Polské roads!!!Jinak nádherně prožitejch 10 dní s Mini a crew okolo toho všeho.Chochy co žebra už jsou good?Je super,že si se zaregistroval Kryštofe no a Bosorčí?Vždyť ona ví,co kompilace dá se to?Všem co jste dorazili thanks a mějte se Mini by Jozzy

_________________
To tě jen tak nepustí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz