Opravy, úpravy, renovace ......
08. bře 2009 21:48
Řeším zajímavý problém.Kam umístit čidlo na teplotu oleje a také jaké čidlo použít.Jedná se o elektronický ukazatel teploty ne kapilární! Neví někdo jak na to
08. bře 2009 23:40
Vyřešil jsem to takhle.
http://www.czmini.com/czmini/-MINI/MINI-S2/IMAGES/23.JPG
http://www.czmini.com/czmini/-MINI/MINI-S2/IMAGES/32.JPG
Co se týče "budíku". Tak používám "kuchyňský měřák".
Naposledy upravil
CZmini dne 09. bře 2009 00:00, celkově upraveno 2
08. bře 2009 23:43
Díky za radu.Ale ted to spíš řeším na klasiku
09. bře 2009 00:00
kdyz sem zvazoval jestli na dotaz odpovedet, tak pri pohledu na obrazek jaksi nebylo jasne na jake mini. Vzhledem k tomu ze klasicke mini teplotu oleje ma tak me nenapadlo ze to nekdo bude "zdvojovat". teda nema... chyba.

...
Naposledy upravil
CZmini dne 10. bře 2009 19:18, celkově upraveno 1
09. bře 2009 00:04
Tak to mi asi uniklo to první čidlo.Kde je prosím tě?
09. bře 2009 00:15
Já to hodlam řešit na svým Mini (1995) buď to vyřešit z čidla na teplotu vody ze Škody,nebo koupit z internetu.Obojí myslim funguje na základě NTC rezistoru.Myslim,že ale čidlo ze Škody nebude mít dostatečnej rozsah.To je kdyžtak zadarmo.Umístění vidim buď na spodní část vany,kde je ocelová zátka (k tomu kryt spodku,kterej tam bude určitě) nebo nechat někoho na zadní část vany navařit kroužek z hliníku a udělat tam závit.
09. bře 2009 00:18
Tak to dotáhni do konce ať to můžu udělat dle tebe

V anglii jsem našel jen čidla určená pro Mpi
09. bře 2009 00:36
Jó,tak to se načekáš,já mam auto rozebraný komplet a dělam klempířinu (foto bude),takže to bude jedna z posledních ůprav/oprav.Jestli vydržíš,dám vědět detaily.Řešil jsem to i na jinejch fórech.Myslim,že před dávnou dobou na škoda fóru,ale nevim jak to dopadlo.
09. bře 2009 23:32
Tak jsem se byl kouknout na škoda fórum a jsou tam o tom docela dohady.Z toho co jsem si přečetl,tak myslim,že bude nejleší si měřič teploty koupit z netu (je spousta výrobců od cca 600 kč),tvrdí,že se olej může přehřát až přes 120 °C,což si myslim,že by mi stejně klasickej 15 W 40 už byl stejně tak na .....Našel jsem si v Haynesovi,že se čidlo teploty oleje běžně dává do závitu co je nad tlakoměrem,takže to znamená jedině ten,odkud vede trubička do ol. filtru.V tom místě teda udělat kostku s rozvodem ,kde se bude moct zapojit čidlo do sérčie s tímhle přepadem.
10. bře 2009 08:55
existuje cidlo v mierke oleja
11. bře 2009 00:20
Čidlo místo měrky se podle mě používá jen při zkouškách motoru na stolici,aby zjistili kdy má motor prohřátej olej a mohli ho odzkoušet,ale asi tam bude trochu odchylka od oleje,co jde do systému,ten je potřeba znát.Psal jsem sice,že bych to dal na vanu,ale po přečtení pár názorů,kdy s tim měli lidi zkušenost z praxe bych to tam už asi nedal.
11. bře 2009 08:35
Do vany bych čidlo necpal. já jsem si zapojil tlakoměr oleje tak, že jsem čidlo dal do toho velkého dutého šroubu co je s ním přišroubovaná trubka od olejového filtru k bloku motoru. Šroubu jsem provrtal hlavu, vyříznul do něj závit a čidlo se v pohodě vešlo. Když tam funguje čidlo na tlak, nevidím důvod, proč by nefungovalo teplotní čidlo

Pokud bys měl zájem můžu ti to o víkendu vyfotit.
11. bře 2009 10:10
No,to mam v plánu,dělat kostku s vývodem na tlakoměr a teploměr,právě na tomhle vývodu,tak jestli to nějak pořešim zajímavě,dám sem popis.
11. bře 2009 14:54
Tlakoměr bych moc neřešil ten má udělaný závit v bloku na který stačí dát jen redukci a je hotovo.Horší je to dle mě s tím teploměrem.
24. črc 2009 08:25
Při brouzdání na anglických stránkách jsem objevil takovéto udělátko.Které slouží pro umístění čidla na teplotu oleje.Čidlo se použije stejné jako na tep. vody.Ted musím sehnat někoho kdo by mi to dokázal vyrobit.
- Přílohy
-

- oiltempgaugefitment.jpg (44.9 KiB) Zobrazeno 6996 krát