Opravy, úpravy, renovace ......
14. říj 2006 21:21
no tak to jo, ale pokud bude mít podložka cca 3 cm na to dám teprve ty matky tak přece nebudu ty kola dotahovat do těch šroubů, možná vypadám jako pako, ale tohle mi opravdu vrtá hlavou
14. říj 2006 21:25
no musis je do ty podlozky zapustit, aby z toho vycuhovaly
14. říj 2006 21:35
hmm, takže ta podložka bude držet zhruba stejným stylem jako kolo a proto bude asi lepší udělat do té podložky závity, jsem docela línej to počítat takže to raději domluvím s někým kdo s tím má zkušenosti
17. pro 2006 22:12
Proč tu řešíte tak drastické překopávky když to dáte někomu kdo má soustruh a umí to na něm a koupíte si štefty na škodu 120 co maj díru necelých 13mm tak vám to rostřelí na stovkovou rozteč a máte jistotu že to bude sedět jako prdel na hrnec-je to odskoušeno a jde to.
Taky disky z fáčka ale bylo to jen provizorně než by tam přisly úplně jiné.
- Přílohy
-

- 2.jpg (119.98 KiB) Zobrazeno 9842 krát
-

- 1.jpg (111.02 KiB) Zobrazeno 9842 krát
17. pro 2006 22:24
to Niren: srouby ti sou jaksi taksi na Mini zbytecne, protoze Mini ma stefty s matkama

a na to nikdy "zmena" roztece fungovat nebude
to Vrabi: to je uplna kravina, to nikdy nemuze existovat a fungovat, jediny co existuje jsou srouby s plovouci hlavou...
17. pro 2006 23:35
MiniMike: No jo, to máš vlastně pravdu.
Minitom: Můžeš to rozepsat trochu podrobněji? Teda přesněji jako pro blbé laiky, tj. pro mě? Díky
17. pro 2006 23:56
Tak v první řadě si zjistíš v telefonu jestli tam třeba nemáš uložený číslo na nějakého známého co má soustruh a umí na něm dělat,koupíš si štefty na škodu 105-120 co jsou jak jsem psal o průměru necelých třináct milimetrů ale jist už si nejsem ale je to tak nějak a knim si rovnou koupíš matky nebo úplně nej je koupit šrouby na favorita a nechat je u soustruhu zkrátit a do těla nechat udělat závit co je na těch šteftech a samo že né skrz(to si jinak můžeš koupit ty matky)a tím zabráníš zarezivění závitu,vemeš náby a dáš to k soustruhu a ten pán co tu mašinu obsluhuje tak ti to na té mašině udělá,mě to dělal na starým kolťáku a tím že ty štefty jsou o průměru asu 13mm tak ti překryjou díry původní a nebudou do šišky ale to jen za předpokladu že budeš dělat rozteč 4x100,s bubnama musí být opatrnej protože to neni železo tak to chce nechat nalícovat co nejpřesněji a opatrně je tam nejlépe v lisu dát a to se ještě musej zahlobit ale to už zjistíte jak to budete dělat.Zní to složitě ale je to práce na chvilku

Jestli ještě nějaké dotazy tak se ptej a věř že to jde i jiným způsobem a možná se připojí i jiní se svýma nápadama
18. pro 2006 12:01
Mě ale hlavně přijde, že scooby má zmršený díry v těch plecháčích a tudíž nepomůže ani změnit rozteč na nábě

, nejlepší by asi bylo sehnat někoho s velkým soustruhem, aby na něm vyznačil rozteče a do disků nechat udělat nový díry podle rozteče a průměru šteftů miníka, ty nový díry bych nechal udělat o 45 stupňů pootočený oproti těm rozžvejkaným a ty původní bych nějak kosmeticky zaslepil, např malinkými nerezovými pokličkami. Jinak s tou "plovoucí matkou" má Minimike pravdu, opravdu existují jen šrouby s plovoucí podložkou, matky se nedělají
- Přílohy
-

- resize_of_img_1763_899.jpg (53.55 KiB) Zobrazeno 9791 krát
09. led 2007 18:59
cus mini sice nemam,ale zajima me,na tom obrazku toho kola co resite ty srouby,co je to pod tim kolem za valecky to je naka podlozka jeste jsem to nevidel tak se ptááááaaaam dik
09. led 2007 19:03
Tak na té fotce je to kolo zadní a je to buben na kterým jsou takový nálitky ale proč tam takhle jsou to asi nikdo neví
09. led 2007 22:24
minitom píše:Tak na té fotce je to kolo zadní a je to buben na kterým jsou takový nálitky ale proč tam takhle jsou to asi nikdo neví

ze by chlazeni? nebo odlehceni?
09. led 2007 23:11
Chlazení těžko a odlehčení možná
Tak už to někdo řekněte
09. led 2007 23:43
Dle mého soudu jsou zde nálitky kvůli zvětšení rozchodu zadní nápravy. Tuším do MK IV 1165mm, od MK V (r.v.1984) nálitky(převzato od verze Cooper S/1275 GT) 1209 mm.
28. říj 2008 19:16
Pujdou dát na mini kola 4x100? Slyšel jsem o plovoucích šroubech.
28. říj 2008 22:16
půjdou, ale můžeš dopadnout tak jako je zmíněno někde na fóru: pojedeš a kolo vidíš daleko před sebou
a ohledně těch šroubů, tak ty ti budou docela k ničemu, protože mini má štefty a kolo dotahuješ maticí, ale pokud máš v plánu si to předělat
28. říj 2008 22:46
mužu mit chromova kola za 7tis.ale 4x100. Nejlepši jsou origo ale nemužu je nikde sehnat
28. říj 2008 23:00
mikeš píše:mužu mit chromova kola za 7tis.ale 4x100. Nejlepši jsou origo ale nemužu je nikde sehnat
Tak kol 4X100 je mrak (ale já bych to neriskoval).Jak nemůžeš sehnat?Z anglie jsou tady do týdne v tom bych problém neviděl.
29. říj 2008 07:25
nechat si kola poslat to bude asi ranec né? Chci do nich dát tak 10-12tis.
29. říj 2008 20:38
mikeš píše:nechat si kola poslat to bude asi ranec né? Chci do nich dát tak 10-12tis.
Pošta je kolem 50 liber za sadu.